Bílé, suché
Přírodně šumivé víno vyrobené lahvováním téměř zkvašeného vína odrůdy Müller Thurgau. Víno dokvasilo v lahvi, je naperlené a naturální ve své přirozenosti. Doporučujeme před otevřením dát na pár hodin do lednice, aby při otevření tolik neperlilo.
- Alkohol: 13,5 %
- Zbytkový cukr: 0,8 g/l
- Kyseliny: 4,4 g/l
- Číslo šarže: 23_1
- Prodejní řada: Pét-nat
Výroba přírodně šumivých vín typu Pét-nat je velmi stará technologie, při které je víno kvasící v nádobě v závěru fermentace lahvováno, aby dokvasilo v lahvi. Vznikající oxid uhličitý mladé víno zakonzervuje, tudíž nejsou používány žádné další aditiva. Víno není filtrováno, proto jsou v lahvi i kvasničné kaly z konečné fáze fermentace. Před otevřením je doporučeno několik hodin víno chladit, aby se zmírnilo perlení v okamžiku otevírání vína.
Hrozny pochází z viniční trati Mutěnská hora, v části dříve nazývané Okrouhlické. Vinice je na rovině s orientací JZ-SV na hlinitopísčité půdě a keře jsou docela staré, kolem čtyřiceti let, ale pořád velmi plodné.
Toto víno je velice zajímavé, přirozené a naturální. Ve vůni je svěží, jdou cítit hrozny a zachovalá mladost vína. Chuťově je víno hebké a smetanové zároveň s jemným perlením na jazyku.
Obsahuje oxid siřičitý.