Bílé, suché

Ve vůni cítíme ovocné tóny jdoucí do pomeranče. Chuť je plná a harmonická s dlouhotrvající dochutí. Víno se hodí k drůbežímu nebo rybímu masu.


  • Alkohol: 12%
  • Zbytkový cukr: 0,2g/l
  • kyseliny: 5,4g/l
  • číslo šarže: 20_4

Odrůda vznikla ve Francii v Burgundsku, pravděpodobně jako pupenová mutace z Rulandského modrého. Víno má typickou chlebnatou vůni a chuť.

Hrozny pochází z viniční trati Mutěnská hora, v části dříve nazývané Zárybnické. Vinice je na jihovýchodním svahu s orientací řádků směrem SZ-JV. Půda je hlinitopísčitá až jílovitohlinitá.

Vedení ve vinici je rýnsko-hesenské s technikou Guyotova řezu. Víno bylo vyráběno technikou řízeného kvašení při nižší teplotě v nerezovém tanku. Po dokvašení zrálo několik měsíců na všech kvasničných kalech a poté na jemných. Bylo čiřeno proti bílkovinným zákalům a filtrováno.

V tomto vínu cítíme ovocné tóny, které jdou lehce do pomeranče. Chuť je plná a harmonická s dlouhotrvající dochutí. Víno se hodí k drůbežímu nebo rybímu masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *